Cégtörténet

A Westdeutscher Wach – und Schutzdienst Fritz KÖTTER GmbH céget 1934-ben alapította a Kötter család. A vállalat központja Essenben van, s ezen kívül Németország több mint 40 nagyvárosában működik kirendeltség.

A KÖTTER Security céget 1992. március 31-én jegyezte be a cégbíróság Magyarországon. A KÖTTER Takarítás és Service Kft.-t a KÖTTER Holding International GmbH alapította 1992. november 17-én kelt alapító okirattal.

10 év elteltével, 2002-ben, a sajátságos magyar gazdasági környezet hatására, a német tulajdonos a két üzletágat értékesítette.

A biztonsági üzletág jelentős hányadát egy másik piaci szereplő, míg a takarítási üzletágat és a biztonsági üzletág fennmaradó hányadát pedig a jelenlegi magyar menedzsment vásárolta meg 2002-ben.

A névhasználati engedély lejártát követően a cég neve KÖTTER Takarítás és Service Kft-ről 2003. október 1-vel KÖT R 92 Létesítménygazdálkodási Kft-re, majd 2016.májusától Köt R Security & Service Kft-re változott.

Legnagyobb erősségünk a több évtizedes magyarországi múltunk mellett, a folyamatos nemzetközi háttér, támogatás és képzés. A Németországban megszerzett tapasztalatokat saját munkaterületeinken is hasznosítani tudjuk és így, a nemzetközi elvárásoknak is naprakészen tudunk megfelelni. Célunk, hogy  partnereinket, megrendelőinket továbbra is a nemzetközi piacon megismertek alapján, a legjobb minőségben és a leghatékonyabb módon szolgáljuk ki.

Ténylegesen egy 24 éve folyamatosan működő, leinformálható, nagy múltú, magyar tulajdonú magánvállalkozás mutatkozik most be:

Próbálja ki ön is egyszer,
Mily’ jó partnere a Köt R!
Ha majd a KÖT R üzemeltet,
Meglódul az üzletmenet.

Nálunk az őr mindig éber,
Zöld és ápolt a fűtenger.
Tiszta az iroda, ragyog a szaniter.
Csúszás mentes lesz a flaszter.

A zöld szív tíz dobbanása,
A gondolkodás változása.
Mit hagyunk majd a világra,
S együtt az unokákra?!

A jövőnkre is gondolunk,
Egy élhetőbb világért dolgozunk.